dimecres, 17 d’agost del 2011





Una vegada fets tots els blocs s'han d'unir amb tires i quadres tal com es veu. A mi em va agradar triar uns colors que destaquessin respecte el fons clar de les estrelles.
Després s'ha de planxar i posar una capa de boata i una roba que quedi bé a darrera. Ha de sobrar roba pels costats perquè al encoixinar, vas estirant i seria una broma que et faltés roba quan ho tens tot encoixinat. Es comença a encoixinar, després de tenir-ho tot embastat i sempre del centre cap a les puntes. Si el sampler és gran, de vegades a mig has de tornar a embastar i desplaçar les robes perquè un bon encoixinat no ha de tenir bosses. Tot un art això d'encoixinat. En anglès es diu "Quilt" per això una persona que fa patchwork es diu "quilter", perquè la feina que s'ha fet fins ara no és res comparat amb les hores que et passes encoixinant.

L'encoixinat és molt entretingut, però és una feina que no s'ha de pensar, i hi ha moments que et ve de gust fer alguna cosa sense pensar, (si la peça va aquí o allà..) És cosa de dies setmanes mesos o inclús anys. Sempre està bé tenir alguna cosa a mig encoixinar i anar fent de mica en mica. Jo ho faig estones que tota la família està al sofà mirant la tele...Però recomano no encoixinar mai a l'estiu! És feina per fer a l'hivern.